Kokeneet ja ammattitaitoiset eläinlääkärit palvelevat Siilinjärvellä

Pieneläinklinikka Karvaisessa Kaverissa sinua ja lemmikkiäsi palvelevat kokeneet, ystävälliset ja tietysti ammattitaitoiset eläinlääkärit sekä -hoitajat.

Henkilökunta

Eläinlääkäri Hanna Purdy

Hanna Purdu

Olen Hanna Purdy (ent. Kinnunen), toinen Karvaisen Kaverin yrittäjistä. Valmistuin vuonna 2009 eläinlääkäriksi, jonka jälkeen ehdin toimia 2,5 vuotta päivystävänä eläinlääkärinä Kuopiossa. Vuoden 2011 joulukuussa siirryimme Mirjamin kanssa Karvaisen kaverin puikkoihin entisen yrittäjän siirtyessä muihin tehtäviin. 

Nautin kiireettömistä ja pysyvistä asiakaskontakteista, on ihanaa päästä seuraamaan eläimen koko elämää heti alusta alkaen. Haluan tuntea potilaani. Jokainen vaihe eläimen elämässä on niin kiinnostava ja omanlaisensa heti pentuajan ihanuudesta vanhuuteen ja viisauteen asti. Inhoan yrityksen pyörittämiseen liittyviä paperitöitä ja byrokratiaa. Sain Joulukuussa 2018 hyväksytysti päätökseen 4 vuotisen pieneläinlääkärin yleispraktikon syventävät opinnot.  Suhtaudun intohimoisesti lemmikkien hampaiden hoitoon, on mahtavaa huomata miten paljon elämänlaatu paranee kun suu on hoidettu kuntoon. Kirurgisten hampaiden poistojen lisäksi teen myös juurihoitoja. Juurihoidon hienous on, että sen avulla pystytään säästämään etenkin kulmahampaita. Hammashoitojen lisäksi olen erityisen kiinnostunut mahdollisimman turvallisesta anestesiasta, erityisesti sydäntä lähellä ovat potilaat joita "ei uskalla enää nukuttaa" koska minusta sellaista potilasta ei olekaan olemassa. Nukutuksen riskit on aina otettava huomioon mutta toimenpiteen hyöty on usein suurempi kuin nukutuksen aiheuttama riski! Vietin helmikuussa 2019 hienon ja todella opettavaisen viikon Wienissä anestesiaopinnoissa. Anestesiavalvontaan ja laitteistoon panostamme voimakkaasti.

Silloin kun vapaata aikaa jää töiden ja neiti 6 veen lisäksi harrastan juoksemista ja ratsastusta. Haluaisin ehtiä neuloa villasukkia ja ommella vaatteita, ehkä sitten on aikaa kun kasvan isoksi. 

Eläinlääkäri Mirjam Serg

Mirjam Serg

Hei! Olen eläinlääkäri ja toinen Karvaisen Kaverin yrittäjistä. Valmistuin vuonna 2010 eläinlääkäriksi Viron Maatalousyliopistossa. Valmistumisen jälkeen tulin heti töihin Kuopioon ja aloitin päivystävänä eläinlääkärina Tuhatjalan klinikalla. Tuhatjalassa olin töissä 1,5 vuotta ennen kuin päättimme kollega Hannan kanssa siirtyä yrittäjiksi Karvaisen Kaveriin.

Olen ollut töissä ja kouluttautumassa myös Kuopion Eläinlääkärikeskuksessa (kevät/kesä 2015).

Minua kiinnostaa erityisesti kasvainsairaudet (onkologia) , pehmytkudoskirurgia ja sisätaudit.  Töissä pidän tärkeänä omistajan ja eläinlääkärin välistä yhteistyötä. Eläimen hoidon suunittelussa täytyy ottaa huomioon omistajan toiveet ja hoidon mahdollisuudet. Samoin pidän tärkeänä toimia aina eläimen ehdoilla eli tehdään sitä, mikä on eläimen kannalta parasta.

Kotona minulla on iäkäs rottweileri, jämtlanninpystykorvan pentu,  avopuoliso sekä pieni poika. Vapaa ajalla tykkään matkustella ja laittaa ruokaa.  

Jaana Moilanen

Jaana Moilanen

Heippa kaikki! Olen Jaana Moilanen (ent. Keinänen). Valmistuin eläintenhoitajaksi helmikuussa 2015 ja klinikkaeläintenhoitajaksi 2017. Vakinaisena hoitajana aloitin Karvaisessa Kaverissa maaliskuun 2015 alusta, mutta työkokemusta on reilun vuoden ajalta työkokeilun ja -harjoittelun merkeissä. 

Valmistuin merkonomiksi vuonna 1996 ja entiseltä ammatiltani olen myyjä. Kaupassa ennätin olla töissä 18 vuoden ajan enimmäkseen kassalla. Olkapään oireiden vuoksi pääsin uudelleen koulutukseen ja sitä kautta haluamalleni eläinalalle. Rakastan työtä ihmisten ja eläinten parissa, enkä voisi kuvitellakaan tekeväni mitään, missä en saisi puhua ihmisten kanssa. 

Perheeseeni kuuluu aviomies ja kaksi tytärtä, 17 v ja 13 v. Kotonani minulla on myös kolme koiraa (2 englanninsetteriä ja 1 sileäkarvainen noutaja) sekä kaksi kania. Olen kasvattanut englanninsettereitä pienimuotoisesti vuodesta 2008 lähtien, yhteensä 5 pentuetta, sekä yhden löwchen-pentueen. Vapaa-aikani kuluu lähinnä koirien kanssa touhutessa ja näyttelyissä. 

Kristiina Purdy

Kristiina Purdy (opintovapaalla)

“Ei minusta koskaan pitänyt tulla pieneläinhoitajaa!” Mutta toisin kävi. Olen pieneläinhoitajana Karvaisessa Kaverissa. Olen viihtynyt alalla. Työssä säilyy mielenkiinto, sillä eläinlääkintäala kehittyy jatkuvasti. Olen suorittanut ammattitutkinnon jo 2000-luvun alussa oppisopimuksella ja ennättänyt työskennellä Kuopion seudulla useammalla klinikalla. 

Vastuualueeni klinikalla on hoitajien ja harjoittelijoiden työhön ohjaus, varaston ylläpito ja lääke-, rehu,-ja tarviketilausten tekeminen lääketukkukaupoista. Lisäksi laboratoriotyöskentely, etenkin erilaisten näytteiden mikroskopointi on mielenkiintoista ja tästä haluaisinkin oppia vielä jonain hetkenä lisää. Työn mielekkyyttä tuovat useat ihanat asiakkaat ja hyvä työtiimi! 

Asun Pielaveden takana maaseudulla. Pihassa vouhottaa “minulle maailman rakkain” saksanpaimenkoira  Jemma ja punainen hiirenmetsästäjä Seiti. Lisäksi kotitallissa asuu kaksi ratsuhevosta, joiden kanssa kilpailen ja valmentaudun. Työmatkaa saan kulkea tunnin aamuin illoin, mutta kun on kivaa töissä ja kivaa kotona, jaksaa ajella. Haaveissa olisi panostaa jossain vaiheessa intensiivisemmin ratsastukseen ja kenties jonain päivänä myös koiraurheiluun. 

Pidetään porukalla huolta Karvaisista Kavereistamme! 

Krisse on tällä hetkellä opintovapaalla.

Tiia Tuhkanen

Tiia Tuhkanen

Moikka! Olen Tiia Tuhkanen. Klinikalla aloitin työt syksyllä, mutta aikaisemminkin olen täällä ollut työharjoittelujen merkeissä. 

Olen suorittanut ruokapalvelun perustutkinnon -99-02 ja eläintenhoitajan perustutkinnon -11-13. Innostuin jatkamaan klinikkaeläinhoitajaksi, josta valmistuin kesällä 2015. Ala on tuntunut oikealta. 

Perheeseeni kuuluu sileäkarvainen collie. Harrastuksiini kuuluu ulkoilu, satunnaisesti ratsastus ja uusimpana vapepa (vapaaehtoinen pelastuspalvelu).

Niina Pelkonen

Niina Pelkonen

Hei, olen Niina Pelkonen. Tulin täydentämään Karvaisen Kaverin ilosta tiimiä Krissen opintovapaan ajaksi. Toimenkuvaani kuuluvat klinikkamanagerin tehtävät pieneläinhoitajan tehtävien lisäksi. Olen erittäin innoissani päästessäni työskentelemään osana Karvaisen Kaverin ammattitaitoista tiimiä.

Olen työskennellyt pieneläinhoitajana viimeiset kymmenen vuotta niin päiväaikaan toimivalla klinikalla kuin päivyställäkin klinikalla. Päivystävällä klinikalla toimin myös klinikkamanagerina esimiestehtävissä. Pieneläinhoitajan näyttötutkinnon olen suorittanut 2008 ja johtamisen erikoisammattitutkinnon 2015. Ammatillista osaamistani pieneläinhoitajana olen täydentänyt säännöllisesti alan kotimaisissa koulutuksissa.

Vapaa-aikani kuluu suurelta osin koirieni kanssa touhutessa. Nautin erityisesti liikkumisesta niiden kanssa Suomen kauniissa luonnossa retkeillen, marjastaen ja sienestäen. Koiran virkoja taloudessani hoitaa muutama keeshond. Muuten harrastuksiini kuuluu lukeminen ja käsityöt, nautin kaikenlaisesta tuunaamisesta.

Peppi Laituri

Peppi Laituri (äitiyslomalla)

Klinikkaeläinhoitaja