Tassusiteen tekemiseen tarvitaan pumpulia, sideharsotaitoksia, sideharsoa ja itseliimautuvaa joustavaa sidelaastaria sekä sakset.

  1. Haava puhdistetaan tarpeen mukaan esim. Betadine-paikallisantiseptilla. Varpaiden väliin laitetaan pumpulisuikaleet, jotta varpaat eivät hierry toisiaan vasten.
  2. Seuraavaksi vamman, esim. anturahaavan päälle, laitetaan sideharsotaitoksia. Taitoksen tarttumisen estämiseksi haavaan voi laittaa esimerkiksi lääkehunajaa (Vetramil, Manuka) tai Abilar pihkasalvaa. 
  1. Tassun ympärille kiedotaan muutama kerros pumpulia.
  1. Sitten tassun ympärille kiedotaan muutama kerros sideharsoa.
  1. Sideharson päälle laitetaan kerros itseliimautuvaa sidelaastaria. Sidelaastari vedetään ensin ylhäältä alas, tassun yli ja toiselta puolelta alhaalta ylös. Sidelaastari on hyvä kiinnittää yläreunastaan koiran karvoihin, sillä silloin side pysyy paremmin paikoillaan.
  1. Tassu kiedotaan kokonaan sidelaastariin, niin että muodostuu tukeva tassuside. Side ei saa olla liian löysä, niin että se putoaa pois, muttei liian tiukkakaan, sillä se helposti estää verenkiertoa.

Tassusidettä pidetään noin 10 - 14 vrk, ja sitä vaihdetaan 2 - 3 vrk välein. On huolehdittava siitä, ettei eläin revi eikä nuole vammaa. Vamman alettua paranemaan voi sisällä pitää jalan suojana pelkkää sukkaa. 

Tassuside ei saa kastua. Mikäli se pääsee kastumaan, se on vaihdettava. Ulkoilun ajaksi siteen suojaksi voi laastarilla kiinnittää muovipussin.